Кількість
|
Вартість
|
||
|
Які кухонні плити Львів радить обирати для домашнього використання?
Враховуючи ту кількість видів, в яких доступні кухонні плити, непідготованому покупцеві може важко датися рішення про те, яка саме модель є найбільш підходящою для його будинку, не кажучи вже про потреби домогосподарства.
З такою кількістю типів пальників та поверхонь для нагрівальних поверхонь на вибір, важко вирішити, яка кухонна плита найкраще підходить для вашого будинку, не кажучи вже про потреби вашого домогосподарства. Врешті-решт, вам доведеться збалансувати свої естетичні уподобання, приготування їжі та бюджет, щоб відсортувати зайві варіанти та максимально звузити коло вибору. Ось тому спеціалісти інтернет-магазину техніки та електроніки “Leotech” підготували цей матеріал, який допоможе полегшити процес вибору.
Індукційні кухонні плити. Ці прилади відносяться до серії електричних, проте, замість традиційних нагрівальних елементів, індукційні кухонні плити складаються з магнітних котушок, покритих гладкою поверхнею зі склокераміки. Оскільки плита базується на електромагнітному випромінюванні, вона лише нагрівається, якщо на кухонну поверхню розміщений індукційний металевий горщик або каструля.
Плюси:
- Оскільки вони не генерують тепло через полум’я або прямі електричні засоби, їжа менш схильна до підгорання.
- Індукційні кухонні плити, як правило, більш енергоефективні, ніж газові або електричні моделі.
- Індукційні варильні поверхні нагріваються практично миттєво і дуже чутливі до регулювання температури. Вони пропонують велику точність і користувальницький контроль.
Мінуси:
- Індукційні кухонні плити часто є дорожчими порівняно з електричними або газовими моделями.
- Не весь посуд сумісний з індукційною технологією. Якщо ви купуєте індукційну плиту, можливо, доведеться інвестувати в нові магнітні посудини з плоским дном.
Електричні кухонні плити. Як і в індукційних версіях, фактичні нагрівальні елементи в електричних кухонних плитах покриті склокерамічною поверхнею. Проте тепло під струмом утворюється сталевими котушками або галогенними лампами.
Плюси:
- Оскільки вони оптимізують інфрачервону провідність склокерамічних матеріалів, електричні плити кухонні забезпечують більшу кількість їх тепла безпосередньо Вашим горщикам і сковорідкам, отже, вони витрачають менше тепла. При цьому вони також допомагають утримувати кухню прохолодною під час приготування їжі.
Мінуси:
- Такі кухонні плити цілком чутливі до подряпин, а ті, в свою чергу, можуть створювати тріщини, не даючи приладу працювати з максимальною ефективністю.
- Крім того, будь-яка їжа, яка розсипалася, википіла або пролилася, повинна бути негайно очищена, щоб мінімізувати ймовірність постійного забруднення.
- Скляно-керамічну поверхню плити можна очистити лише за допомогою спеціальних розчинників.
Газові кухонні плити. Складаються з декількох індивідуальних газових пальників, які розміщуються під залізними решітками, які підтримують каструлі та сковорідки. Відкритий вогонь від газової комфорки оточує нижню частину посуду, рівномірно розподіляючи тепло на її поверхні.
Плюси:
- Газові плити нагріваються швидше, ніж електричні моделі.
- Оскільки вогонь завжди видно, газові плити легко контролювати.
- Газові плити не покладаються на електроенергію і можуть використовуватись у разі її відключення.
Мінуси:
- Газові плити важко чистити.
- Витоки газу можуть бути дуже небезпечними. Вони можуть спричинити пожежу, призвести до вибухів і піддавати членів вашої сім’ї ядовитому окису вуглецю.
- Газові кухонні плити ціна вища, ніж на електричні моделі, але нижча, за індукційні.